Нови успехи на малките шахматни лъвчета от ШК Пловдив

  • 04/09/2017 11:09
  • |
  • 0 коментара
1 2

Нови успехи на малките шахматни лъвчета от ШК Пловдив

Малките надежди на ШК Пловдив играха отлично на провелия се през уикенда международен турнир "Купата на лъвчетата" в София. Турнирите бяха два – „А“ турнир до 12 и 14г. и турнир „В“ – до 8 и 10г. и се играха по правилата на класическият шахмат. Състезателите Димитър Димитров, Александър Каров и Пея Карова се бориха като истински малки лъвчета и в много силна конкуренция се качиха на почетната стълбичка – всеки в своята възрастова група. 

Димитър Димитров /ШК Пловдив/ завоюва безапелационно първото място при 8 годишните.  Димитър е само на 7 години, но това не му попречи да победи много батковци. С много силна игра той се класира на пето място в генералното класиране в турнира до 10 години. Отличната си подготовка той доказа и в турнира по решаване на шахматни комбинации където също отвя конкуренцията си и грабна златния медал. Равносметката от постиженията на Димитър Димитров доказва, че е една от големите надежди на българският шахмат.

Александър Каров /ШК Пловдив/ игра отлично и завоюва бронзов медал при 10 годишните. В решаващите последни кръгове  Алекс постигна две победи срещу много силни противници и заслужено се нареди на трето място в генералното класиране. Със силната си игра Александър Каров доказа таланта си и показа сериозно шахматно израстване. Пея Карова е отлично прогресираща състезателка на „Шахматен клуб Пловдив“. При много силна конкуренция, Пея спечели бронзов медал при момичета до 14 години. Като се има в предвид, че тя е само на 13 години,    успехът й е заявка за отлично шахматно бъдеще.   Организаторите от Шахматен клуб „ЦСКА“ се бяха погрижили за отличната организация на турнирите и подготвили много награди за призьорите.