Нови големи постижения на ШК Пловдив на международен фестивал

  • 04/09/2017 12:58
  • |
  • 0 коментара
1 2 3

Нови големи постижения на ШК Пловдив на международен фестивал

ШК Пловдив спечели първата европейска купа на училищните/клубни шахматни отбори

Шахматен клуб Пловдив завоюва три купи и четири медала от престижния международен Фестивал "Надеждите на света".
В турнира по класически шах, Ивайло Кирилов завоюва купа и златен медал - до 14 години, с впечатляващият резултат 8,5 точки от 9 възможни. В същата дисциплина, но при 10 годишните Симеон Тодев надделя над конкурентите си и завоюва първото място за трета поредна година.


В атрактивната дисциплина "Шах на Фишер" - в която местата на фигурите се определят от компютър и така се изключва теоретичната подготовка с компютър - се игра общ турнир от 8 до 14години.   
В турнира "Шах на Фишер", Симеон Тодев доказа своя талант и шахматни знания, победи много какички и батковци с по - голям рейтинг от неговия и грабна първото място в генералното класиране. Тук другият представител на ШК Пловдив - Ивайло Кирилов спечели сребърен медал при 14 годишните момчета.

Първата европейска купа на училищни/клубни шахматни отбори бе спечелена от ШК Пловдив с 13 мач точки – 6 победи и 1 равен мач. За отбора победител се състезаваха по реда на дъските съответно Ивайло Кирилов (6,5 точки от 7 възможни), Галя Читакова (6 точки от 7 възможни), Симеон Тодев (6,5 точки от 7 възможни) и Драгомир Вълчев (6 точки от 7 възможни). На 2ро място се класираха шахматистите от Русия с 12 мач точки, а 3ти е отборът на „Варна Рокетс“, Варна с 11 мач точки. Фестивалът се проведе от 5 до 16 юли 2017 г. с организатори ШК „Веселин Топалов 2006” Варна и с подкрепата на Община Варна, под патронажа на г-н Иван Портних, кмет на град Варна и мотото на Варна – европейска младежка столица 2017 г.